Příběhy

Silvestrovská Travná 2023

Na konci roku jsme se na Travné opět sešli, abychom společně oslavili příchod nového roku a prožili několik dní plných duchovního obohacení, společenství, práce a také zábavy. Samozřejmě jsme věnovali hodně času společnému sdílení, modlitbě, povídání a navazování přátelství.

Jednou z hlavních aktivit, které jsme během pobytu podnikli, byla reflexe roku. Každý z nás dostal příležitost zamyslet se nad tím, co se mu v uplynulém roce podařilo, co ho potěšilo, co ho zklamalo a co by chtěl dál. Stihli jsme také modlitební Taize večer – čas zpěvu, ticha, čtení a modliteb. 

Tradiční součástí Silvestrovské Travné jsou půlnoční bohoslužby. Ve slavnostním shromáždění jsme společně vzdali chválu Bohu za uplynulý rok.

Silvestrovská Travná byla pro nás všechny silným zážitkem, který nám dal mnoho důvodů k vděčnosti, radosti a naději i přes to, anebo právě proto, že hodně lidí bojovalo se zákeřným virem. Cítili jsme, jak si můžeme vzájemně naslouchat, podporovat se, radovat se, smát se a učit se od sebe. Jsme vděční za to, že na Travné můžeme tvořit společenství, kde se můžeme být součástí jedné velké rodiny, která se má ráda a pečuje o sebe.

Děkujeme za tuto příležitost.

Fotogalerii ze Silvestra najdete zde! https://eu.zonerama.com/SetkavaniTravna1/1300566

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *